Doğaya 1000 Adet Sülün Bırakıldı

Türkiye’nin tek parça halindeki en büyük su basar ormanı olan Acarlar Longozuna Vali İrfan Balkanlıoğlu Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1. Bölge Müdürlüğü’nün İstanbul polenezköy de bulanan sülün üretim tesislerinde üretilen 1000 adet sülün doğaya salındı.

Balkanlıoğlu yaptığı açıklamada  “Bugün burada doğal yaşam alanı olarak kabul edilen Sakarya’nın Kaynarca İlçemizin Acarlar Longozu tabir edilen Orman ve Su İşleri Bakanlığımız tarafından üretilen sülünler salındı. Malumunuz aşırı avlanma doğadaki bazı dengelerin bozulması nedeniyle bu bölgede kendiliğinden üreyen çoğalan ve yayılan türler azaldılar bugün herkesin elinde bir av tüfeği uçanı kaçanı avlıyorlar halbuki bu hayvanlar Allahın bizlere bir lütfu tabiatın bir denge unsurudur. Sağolsunlar kendi yetiştirdikleri sülünlerin 1000 tanesini bugün doğaya saldık. Bölge halkından ricamız bu güzellikleri korumaları kendi yetişdirdikleri hayvanlar gibi göz kulak olmaları telef olmalarına fırsat vermemelerini istiyoruz.” Dedi.

Sülün salımına Kaynarca Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli, Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel, Kaynarca İlçe Emniyet Amiri Sait Özmen, Kaynarca Garnizon Komutanı Üsteğmen Kamil Aksoy, İstanbul 1. bölge müdürü Resul Doğan, Sakarya şube müdürü Mehmet Yurtgan, Kaynarca Merkez Avcılar kulübü başkanı Ahmet Altay, Başkan yardımcısı Mustafa Şeker’de hazır bulundular.

Kaynarca ve Karasu sınırlarında bulanan Karadenize 2 km mesafede 12 km uzunluğunda 1.5 km genişliğinde olan Acarlar Longozunun göl ortamı oldukça yoğun bitki örtüsüyle kaplıdır.

Acarlar Longozu 13 takıma ait 180 kuş türünü barındırmaktadır.