3 Mayıs Kurtuluş Günü Kutlandı

3 Mayıs Kurtuluş Günü töreni Belediye Başkanı Zeynur Özel tarafından Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile başladı. Belediye Başkanı Zeynur Özel’in tebriklerin kabulünden sonra Atatürk İlkokulu bahçesinde tören alanında İstiklal Marşı okundu, şehitler için saygı duruşunda bulunuldu.

Halit Molla ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyoruz”

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Belediye Başkanı Zeynur Özel, “Halit Molla bölgemizdeki düşman işgalini 16 Nisan 1921’de geri püskürtmüştür. İlçemiz ikinci kez 30 Nisan 1921’de düşman işgaline uğramış ve 3 Mayıs 1921’de bölgemiz kesin olarak düşman işgalinden kurtarılmıştır. İlçemizin kurtuluşunda silah arkadaşlarıyla beraber büyük bir cesaretle tarihe ismini yazdıran Halit Molla ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyoruz” dedi.

Kutlama Töreni

Kaynarca Kaymakam Vekili Esengül Korkmaz Çiçekli, Başsavcı Erkan Kaya, İlçe Jandarma Komutanı Kamil Aksoy, Emniyet Amiri Sait Özmen, siyasi partilerin ilçe başkanları, daire amirleri,Gaziler ve vatandaşların katıldığı kutlama programında şiirlere, folklor gösterilerine, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mehteran ekibinin gösterisine yer verildi.

Gösterilerden sonra vatandaşlara dartılı keşkek ikram edildi.