Kaynarca'ya Modern Altyapı

ALTYAPI YATIRIMI

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Kaynarca’da kanalizasyon altyapısı ve atıksu arıtma tesisi inşa etmek için çalışma başlattı. Çalışmalar hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye başkanı Zeki Toçoğlu, “Yaptığımız çalışmalarla Kaynarca’nın içmesuyu altyapısını garanti altına aldık. Şimdi ise ilçemize modern ve entegre bir atıksu altyapısı inşa etmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

LONGOZ’AKORUMA

Kanalizasyon hatları ve yüksek teknolojiye sahip atıksu arıtma tesisi ile Kaynarca’nın atıksularının  güvenli bir şekilde toplanarak en iyi şekilde arıtılacağını söyleyen Zeki Toçoğlu, “Bu projemiz Türkiye’nin sayılı güzellikleri arasında yer alan Acarlar Longozu’nu koruma altına almak için de büyük bir önem arz ediyor. Şehrimizin doğal güzelliklerine sahip çıkmak, onları korumak ve gelecek nesillerimize en güzel şekilde aktarmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bizler yeşille bağını koparmamış, doğayla barışık bir şehir hayatından yana tavır alıyoruz” ifadelerine yer verdi.

KAPASİTE ARTIYOR

Zeki Toçoğlu, “Büyükşehir ve SASKİ eliyle yaptığımız yatırımların temelini bu anlayış oluşturuyor. İnşallah tüm bu gayretlerimiz neticesinde Kaynarca ve Taraklı’daki atıksu arıtma tesislerinin de tamamlanmasıyla şehrin tamamında toplanan atıksuları arıtabilecek kapasiteye ulaşmış olacağız. Çevremizi korumaya yönelik yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” diye belirtti.